headerImage
headerImage
headerImage
headerImage
headerImage
headerImage

Hrišćansko Udruženje Beograd

dsc06360
HUB Biblijska škola se nalazi u prelepoj, mirnoj oblasti malo iznad severne ivice glavnog grada. Škola je pod pokroviteljstvom Hrišćanskog udruženja Beograd i naša molitva je da ona bude korisno oruđe i blagoslov za crkve u ovoj oblasti.

Biblijska škola je namenjena svim ljudima koji su predani proučavanju Svetog pisma i širenju vesti o ljubavi Gospoda Isusa na misijskim poljima oko nas, kako u Srbiji, tako i u ostalim zemljama u regionu. To je intenzivan program, pun izazova, koji pruža:

  • mogućnost proučavanja celog Svetog pisma
  • priliku za praktično misijsko iskustvo
  • život u zajedništvu sa drugima koji su predani tome da slede vaskrslog Gospoda Isusa Hrista i da mu služe

Od kada je Biblijska škola osnovana, 1996. godine, preko tri stotine ljudi, različitih životnih priča, završili su školu kod nas i sada služe svojim crkvama i društvu širom Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hrvatske…

Tako mi je drago što sam studirao u Biblijskoj školi. Otišao sam iz nje sa vizijom, znanjem i većom bliskošću sa Isusom Hristom…

SONY DSC
Približavati se Hristu i dozvoliti Njemu da nas pripremi za život koji će biti pokazatelj Njegove ljubavi.
Naša molitva je da se studenti tokom studiranja još više približe Bogu i budu spremniji da podele radosnu vest o Gospodu Isusu sa drugima u našem području.

Biblija je Reč Božija, živa i aktivna: dok se mi izlažemo njenoj sili, Duh Božiji nas menja, poučava, oblikuje, priprema nas za život misije.

Odlični predavači biblijskih tekstova

Imamo odlične predavače biblijskih tekstova koji dolaze iz svih krajeva sveta. Kroz svoja predavanja, oni za tri semestra obuhvate sve knjige Svetog pisma. Neki govore srpskim jezikom, dok ostali imaju obezbeđen prevod na srpski. Jedni su učitelji, drugi profesori teologije, neki su pastori, a neki opet misijski radnici. To su ljudi poznati po tome što poučavaju iz Biblije pouzdano i precizno, verujući u autoritet Svetog pisma i silu Duha Božijeg koji nam pomaže da je razumemo.

Pored “klasičnih” tehnika predavanja praktikuje se studiranje i u vidu radionica, kao i na druge kreativne načine kako bi se kod studenata potpomogao razvoj veština u sklopu priprema za rad i komunikaciju sa drugima…

Rad na služenju lokalnim crkvama

Sve što činimo je u saradnji sa lokalnim crkvama. Naša molitva je da podržimo lokalne crkve time što ćemo pružiti ovu godinu dana obuke bilo kojoj osobi koju bi oni izabrali da pošalju. Takođe se molimo da pošto student završi svoje studiranje sa nama, mnoge crkve požele da upotrebe ove nove radnike kao podršku već postojećoj službi te zajednice ili da osnuju nove crkve u novim oblastima.

Da li mogu ja da dođem i studiram?

img_8161
Program Biblijske škole je kreiran kao uvod u Bibliju i priprema za misiju, tako da je namenjen ljudima koji su već predali svoje živote Isusu Hristu da Njemu služe. Kurs je namenjen ljudima koji veruju da je Isus Hrist potreban svakom pojedincu u našoj zemlji, kao i našem području u celini. Bilo bi neophodno da je svaki student svojim životom već pokazao poslušnost Gospodu Isusu u svojoj zajednici i okruženju, kao i kroz krštenje.

Škola je namenjena ljudima koji su spremni za izazov intenzivnog studiranja, misijske službe pune avantura i život radosti i poniznosti u zajedništvu sa njihovom braćom i sestrama koji pohađaju Biblijsku škole…
Godina u Biblijskoj školi se održava na nivou prve godine fakulteta gde se svi usmeni i pismeni radovi zajedno sa ispitom rade na srpskom jeziku.

Studenti obično upisuju sva tri semestra. Svaki semestar traje deset nedelja tokom kojih student prolazi kroz jednu trećinu Biblije. Program je pažljivo isplaniran kako bi student mogao da započne svoje studiranje u januaru, aprilu ili oktobru.
Ako se moliš u vezi sa dolaskom na studije ovde, podeli to sa drugima oko sebe i stupi u kontakt sa nama. Biće nam drago da odgovorimo na sva pitanja koja budeš imao kao i da ti pošaljemo upisnicu.

Dokumenta za preuzimanje

Dowload icon
orijentacioni uslovi za upis u 1. godinu biblijske skole.pdf

Dowload icon
Upisnica za 1. godinu Biblijske skole

Dowload icon
preporuka za upis u 1. godinu biblijske skole.pdf

Dowload icon
upisnica za upis u 2. godinu biblijske skole.pdf

Dowload icon
preporuka za upis u 2. godinu biblijske skole.pdf